Praktijkwerking

Raadpleging en huisbezoeken

Een raadpleging in de praktijk biedt ons de ideale omstandigheden om u te onderzoeken en te behandelen. Het meest geschikte medisch materiaal is hier voorradig. U wordt sneller geholpen en de wachttijd wordt hierdoor beperkt. De kwaliteit van zorg zal erop vooruitgaan.

Per patiënt dient één afspraak gemaakt te worden. Ben u met 2, dan dient u dus 2 afspraken te maken. Voor pre-operatieve onderzoeken dienen ook 2 afspraken voorzien te worden. Neem steeds uw identiteitskaart mee op consultatie.
Afspraken kunnen zowel telefonisch als online (via Digitale Wachtkamer) gemaakt worden. 

Voor ernstig zieke, bedlegerige en mindere mobiele patiënten is het mogelijk een huisbezoek aan te vragen. Een huisbezoek dient tussen 8u00 en 11u00 aangevraagd te worden. Door drukte kan het zijn dat u niet bezocht wordt door uw vaste huisarts, maar door de huisarts die op dat moment beschikbaar is.

Indien u niet (tijdig) aanwezig kan zijn, gelieve telefonisch te verwittigen zodat wij andere patiënten kunnen verder helpen.

We begrijpen dat u een voorkeur heeft voor één of voor enkele artsen maar als u dringend geholpen wenst te worden en de arts van uw voorkeur niet beschikbaar is, zal u een afspraak worden aangeboden bij een collega.

Medische vertegenwoordigers dienen telefonisch een afspraak te maken.

Telefonisch spreekuur

Tussen 12 en 13 uur zullen er dagelijks 1 of meerdere dokters telefonisch bereikbaar zijn.  Wij staan u graag te woord tijdens ons telefonisch spreekuur voor bespreking van resultaten.

  • Dr. Berghmans: Dinsdag 13u-14u en donderdag 15u-16u (ongewijzigd)
  • Dr. De Bruyn: Maandag-Woensdag-Vrijdag 13u-14u
  • Dr. Meyers: Dinsdag 12u-13u en donderdag 11u-12u
  • Dr. Thielen: Maandag en donderdag 12u-13u (ongewijzigd)
  • Dr. Severeyns: Woensdag en vrijdag 12u-13u

Voorschriften, attesten en formulieren die tijdens het telefonisch spreekuur klaargemaakt worden, kunnen aan de balie opgehaald worden (9u - 12u en 14u - 18u). Als na 3 weken deze attesten niet opgehaald zijn, zal deze service voor de betreffende patiënten niet meer verleend kunnen worden. 


Wachtdienst

Van vrijdagavond 18u tot maandagochtend 8u en op feestdagen kan u doorlopend terecht op de huisartsenwachtpost gelegen aan de Jaarbeurslaan 23, 3600 Genk, 089/20 10 90. U dient altijd eerst telefonisch contact met hen op te nemen.

Op weekdagen gaat de wachtdienst in vanaf 19 uur. U krijgt via het vaste nummer van uw huisarts verbinding met de huisarts van dienst.  

Apotheek: 0903/99000 of www.apotheek.be

Tandarts: op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 9u en 18u00: 0903/39969

Spoedgevallen

Wanneer dringende hulp nodig is, mag u uiteraard altijd bellen, 089/30 88 28.

Bij levensbedreigende situaties waarbij u niet onmiddellijk de praktijk kunt bereiken, belt u best het noodnummer 112

Globaal medisch dossier

Sinds 1 mei 2002 kan iedereen het beheer van een globaal medisch dossier aan zijn/haar huisarts toevertrouwen. Zo kunt u genieten van 30% vermindering op het remgeld voor raadplegingen en huisbezoeken. Door de huisarts de coördinatie van uw medische verzorging toe te vertrouwen, krijgen u en wij een totaalbeeld van uw medische geschiedenis. Zo verhoogt u de kwaliteit van uw gezondheidszorg.